La hiperuricèmia és una alta concentració d’àcid úric a la sang, que pot desenvolupar artritis, càlculs en les vies urinàries i nefropatia, i la tan coneguda i prevalent gota.

Els elements que eleven l’àcid úric són els purins, que es troben repartits en molts aliments, sobretot en aliments d’origen animal (vísceres, porc, xai, ànec, marisc, peix blau…), alcohol i també en algunes verdures (espàrrecs, bledes, espinacs, bolets…) i llegums en menor quantitat. S’ha de dir, però, que la dieta pobre en purines redueix lleugerament els nivells d’àcid úric, i que ha de ser un a més a més a la reducció de pes (si hi ha excés) i a l’eliminació de l’alcohol, factors molt més importants.
A continuació et donem 5 consells per la hiperuricèmia, perquè juntament amb l’assessorament individualitzat des de l’equip de nutrició puguis assolir els objectius:
- Segueix una dieta pobre en purines
- Perd pes en cas necessari
- Elimina l’alcohol
- Evita períodes de dejú perllongat
Beu abundant aigua