• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
CP Endocrinologia i Nutrició S.L.
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • YouTube
cpen.cat

cpen.cat

Endocrinologia i Nutrició per cada Etapa de la Vida

  • Inici
  • Qui som?
    • Endocrinologia Adults
    • Endocrinologia Pediàtrica
    • Dietètica i nutrició
    • Equip administratiu
    • Equip CPEN
  • Unitats d’especialització
    • Endocrinologia Adults
    • Endocrinologia Pediàtrica
    • Dietètica i nutrició
    • Altres àrees
  • Activitat complementària
    • Publicacions científiques
    • Altres publicacions
    • Per saber-ne més
    • Tallers per pacients
    • Esdeveniments esportius
  • Espai del pacient
  • Contacte
    • Primera Cita
    • Ja sóc pacient
  • Català (Català)
  • Español (Spanish)

Search

Per saber-ne més

- Octubre '17 -  “Tranquil·la, jo ja menjo sense sucre…”

Aquesta és una frase que diàriament escoltem a la consulta: estem contents de posar només mig sobre al cafè, ens mengem el iogurt amb sucre morè o ens bevem la llet amb cacau soluble o les infusions amb sacarina o estèvia. Però continuem tenint aquesta necessitat de dolç, sense acceptar l’amarg del cafè, l’àcid del iogurt o el sabor original de la llet o infusió.

“Menjar absolutament sense sucre” no seria fàcil ni recomanable a nivell poblacional només pel fet que hi ha aliments que són una bona font d’energia, vitamines, minerals i fibra, i que contenen sucre propi de forma natural (les fruites, la fruita deshidratada, alguns vegetals, els làctics, o bé els cereals, els tubercles o els llegums un cop digerits). Per tant, no seria del tot correcte utilitzar aquesta expressió.

El que hem de rectificar és menjar sense sucre afegit. I hem d’insistir-hi, ja que el sucre per si sol és una font d’energia sense vitamines ni minerals, el que es coneix com a calories buides. Fem referència a reduir el sucre de taula (sigui blanc o morè), i a tots els productes que en contenen com a resultat de ser afegit industrialment. Parlem de galetes, brioixeria, cereals d’esmorzar, sucs, refrescs, begudes vegetals ensucrades, iogurts ensucrats o batuts làctics, salses o precuinats. I no només el “sucre” com a tal, sinó els seus “substituts més industrials i pitjor vistos” com els poliols, la maltodextrina, la glucosa, la fructosa, el xarop de blat de moro… o els “substituts naturals” que acostumem a tenir com a bones alternatives, com la mel, el xarop d’atzavara, d’auró o de poma, el sucre de bedoll, la panela… que no ens enganyem, també són sucres.

Actualment vivim en una societat industrialitzada, de decisions ràpides. On comprar aliments envasats, fàcils d’emportar i sense necessitat de cuinar s’ha convertit en una prioritat. I per tant, recorrem a ells, sigui a botigues del barri de més confiança o a supermercats de més practicitat. Els termes “bio”, “eco”, “oferta”, “sense sucre” ens atrauen per salut o per diners. Però no deixen de ser productes i tots, des del més industrial al més casolà, tenen o haurien de tenir una llista d’ingredients. Però distingim els ingredients propis de l’aliment i els afegits a part? Sabem llegir bé el sucre que té?

La millor i més pràctica solució, i tornem al principi de l’article, basar la dieta en aliments. Sense manipular. Sense ensucrar (i sense edulcorar, que això en vol un article a part). I recuperem el plaer de saber quin sabor té de forma original.

menjo-sense-sucre.pdf

Primary Sidebar

Per saber-ne més
  • Quins aliments contenen calci a més dels làctics?
  • Suport psicològic a pacients intervinguts de cirurgia bariàtrica
  • Proteïna en l’esport: necessària?
  • La síndrome postvacacional
  • Aprèn a menjar lent
  • Malabsorció o intolerància a la fructosa
  • Amb caminar no n’hi ha prou. Una forma senzilla de fer exercicis a casa.
  • Com aconseguir els teus propòsits
  • El Síndrome d’ovaris poliquístics: Un problema hormonal o metabòlic?
  • Alimentació conscient o mindfuleating
  • Tornar a la rutina i menjar saludable fora de casa
  • Edulcorants no calòrics
  • El pa de veritat
  • Beneficis de la dieta mediterrània
  • És bo beure llet?
  • Les dietes miracle
  • Nutrició i menopausa
  • Dieta sostenible
  • Fibra alimentària
  • El son i la nutrició
  • Benvinguda a l’Estiu
  • Un menú setmanal saludable
  • La intolerància a la lactosa
  • Alimentació durant el càncer
  • Dietes basades en vegetals
  • Alimentació després de les festes
  • La importància de la Vitamina D
  • L’etiquetat alimentari i el sucre afegit.
  • “Tranquil·la, jo ja menjo sense sucre…”
  • Arriba el final de l’estiu…

 

Consultoris CPEN

Teknon

Consultori VILANA - TEKNON
Consultori 155

VILANA-TEKNON

Vilana 12
08022 Barcelona

grovira@cpen.cat
93.393.31.55

Sagrada Familia

Consultori Sagrada Familia
Consultori 2.3

SAGRADA FAMILIA

Torras i Pujalt 11-29
08022 Barcelona

sbermudez@cpen.cat
93.566.12.22
clinicasagradafamilia.com

Fundació

Fundació CPEN
Consultori

FUNDACIÓ CPEN

C. d'Alacant 26 Baixos
08022 Barcelona

sortiz@cpen.cat
93.365.99.50

Unitat de Nutrició i Obesitat (UNO)

Consultori Unitat de Nutrició i Obesitat (UNO)
Consultori 2.2 - UNO

UNO - SAGRADA FAMILIA
UNITAT DE NUTRICIÓ I OBESITAT

Torras i Pujalt 11-29
08022 Barcelona

uno@cpen.cat
93.566.12.04
clinicasagradafamilia.com

Footer

CP ENDOCRINOLOGIA I NUTRICIÓ

Per a totes les etapes de la vida.

info@cpen.cat
Petició Cita CPEN

MENÚ cpen.cat

  • Inici
  • Qui som?
    • Endocrinologia Adults
    • Endocrinologia Pediàtrica
    • Dietètica i nutrició
    • Equip administratiu
    • Equip CPEN
  • Unitats d’especialització
    • Endocrinologia Adults
    • Endocrinologia Pediàtrica
    • Dietètica i nutrició
    • Altres àrees
  • Activitat complementària
    • Publicacions científiques
    • Altres publicacions
    • Per saber-ne més
    • Tallers per pacients
    • Esdeveniments esportius
  • Espai del pacient
  • Contacte
    • Primera Cita
    • Ja sóc pacient
  • Català (Català)
  • Español (Spanish)

Contactar

grovira@cpen.cat 93.393.31.55
sbermudez@cpen.cat 93.566.12.22
sortiz@cpen.cat 93 365 99 50

Avís legal | Política Cookies | Política de Privacitat

Copyright © 2021 CPEN. All rights reserved. Tornar a dalt