• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
CP Endocrinologia i Nutrició S.L.
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • YouTube
cpen.cat

cpen.cat

Endocrinologia i Nutrició per cada Etapa de la Vida

  • Inici
  • Qui som?
    • Endocrinologia Adults
    • Endocrinologia Pediàtrica
    • Dietètica i nutrició
    • CPEN en moviment
    • Equip administratiu
    • Equip CPEN
  • Unitats d’especialització
    • Endocrinologia Adults
    • Endocrinologia Pediàtrica
    • Dietètica i nutrició
    • Altres àrees
  • Activitat complementària
    • Publicacions científiques
    • Altres publicacions
    • Per saber-ne més
    • Tallers per pacients
    • Esdeveniments esportius
  • Espai del pacient
  • Contacte
    • Primera Cita
    • Ja sóc pacient
  • ca
  • es
  • en

Search

Per saber-ne més

- Novembre '17 -  L’etiquetat alimentari i com saber identificar el sucre afegit.

Avui us volem parlar de l’etiquetat alimentari, i de com saber identificar el sucre afegit dels aliments, és a dir, aquell que s’afegeix industrialment en el procés de fabricació dels productes alimentaris.

La gran majoria d’aliments processats i envasats contenen sucre afegit, de manera que quan els consumim estem ingerint en realitat “sucre ocult”, del qual som poc conscients o és difícil d’identificar sinó llegim correctament l’etiqueta dels aliments.

Els punts clau per conèixer si un aliment processat i envasat conté sucre afegit és fixar-nos en la informació nutricional de l’etiqueta, la part que diu “hidrats de carboni, dels quals sucres” i la llista d’ingredients. Posarem l’exemple amb el iogurt:

Si mirem a la part “hidrats de carboni, dels quals sucres” del primer iogurt veiem que té 12,5g de sucres per 100g. Considerant que el iogurt conté sucre present de manera natural en forma de lactosa, en quantitats com a màxim de 5g per 100g, que están allà perquè s’elabora a partir de la llet, ja podem saber que conté sucre afegit. Per confirmar-ho hem de mirar a més la llista d’ingredients, on veiem que el sucre és el segon ingredient.

Quan mirem l’etiqueta del segon iogurt el contingut de sucres és de 4,1g per 100g, per tant no conté sucres afegits. Llegint l’etiqueta confirmem que els únics ingredients del iogurt són llet i ferments làctics.

És important saber que els sucres afegits dels aliments processats i envasats es poden trobar tan en aliments dolços (iogurts, productes de brioxieria, cereals,…) com salats (salsa de tomàquet, pernil dolç, pa, purés de verdures,…). A la llista d’ingredients el sucre afegit es pot identificar com a “sucre”, i també amb molts altres noms, com glucosa, sacarosa, dextrosa, xarop de glucosa, fructosa, oligofructosa, xarop de fructosa, caramel, mel, suc de fruita concentrat, dextrina, maltodextrina, midó modificat de blat de moro, tapioca, etc.

El consell és comprar aliments frescos i de proximitat (fruites, verdures, hortalisses, patatates, pa, carn, peix…) i limitar al màxim els aliment processats i envasats. D’aquesta manera ens evitarem ingerir una gran quantitat de sucre afegit a la nostra dieta, que sense cap dubte el nostre organisme no necessita.

etiquetat-alimentari.pdf

Primary Sidebar

Per saber-ne més
  • Quins aliments contenen calci a més dels làctics?
  • Suport psicològic a pacients intervinguts de cirurgia bariàtrica
  • Proteïna en l’esport: necessària?
  • La síndrome postvacacional
  • Aprèn a menjar lent
  • Malabsorció o intolerància a la fructosa
  • Amb caminar no n’hi ha prou. Una forma senzilla de fer exercicis a casa.
  • Com aconseguir els teus propòsits
  • El Síndrome d’ovaris poliquístics: Un problema hormonal o metabòlic?
  • Alimentació conscient o mindfuleating
  • Tornar a la rutina i menjar saludable fora de casa
  • Edulcorants no calòrics
  • El pa de veritat
  • Beneficis de la dieta mediterrània
  • És bo beure llet?
  • Les dietes miracle
  • Nutrició i menopausa
  • Dieta sostenible
  • Fibra alimentària
  • El son i la nutrició
  • Benvinguda a l’Estiu
  • Un menú setmanal saludable
  • La intolerància a la lactosa
  • Alimentació durant el càncer
  • Dietes basades en vegetals
  • Alimentació després de les festes
  • La importància de la Vitamina D
  • L’etiquetat alimentari i el sucre afegit.
  • “Tranquil·la, jo ja menjo sense sucre…”
  • Arriba el final de l’estiu…

 

Consultoris CPEN

Teknon

Consultori VILANA - TEKNON
Consultori 155

CPEN TEKNON
H08000642

Vilana 12, 08022 Barcelona
sbermudez@cpen.cat
93.393.31.55

Sagrada Familia

Consultori Sagrada Familia
Consultori 2.2

CPEN S. FAMILIA
H08000586

Torras i Pujalt 11-29, 08022 Barcelona
szaforas@cpen.cat
93.566.12.04
clinicasagradafamilia.com

Eixample

CPEN Eixample
Consultori

CPEN EIXAMPLE
 

Carrer Mallorca 297, 08037 Barcelona
grovira@cpen.cat
93.365.99.50

Footer

CP ENDOCRINOLOGIA I NUTRICIÓ

Per a totes les etapes de la vida.

info@cpen.cat
Petició Cita CPEN

MENÚ cpen.cat

  • Inici
  • Qui som?
    • Endocrinologia Adults
    • Endocrinologia Pediàtrica
    • Dietètica i nutrició
    • CPEN en moviment
    • Equip administratiu
    • Equip CPEN
  • Unitats d’especialització
    • Endocrinologia Adults
    • Endocrinologia Pediàtrica
    • Dietètica i nutrició
    • Altres àrees
  • Activitat complementària
    • Publicacions científiques
    • Altres publicacions
    • Per saber-ne més
    • Tallers per pacients
    • Esdeveniments esportius
  • Espai del pacient
  • Contacte
    • Primera Cita
    • Ja sóc pacient
  • ca
  • es
  • en

Contactar

sbermudez@cpen.cat 93.393.31.55
szaforas@cpen.cat 93.566.12.04
grovira@cpen.cat 93 365 99 50

Avís legal | Política Cookies | Política de Privacitat

Copyright © 2023 CPEN. All rights reserved. Tornar a dalt

Data d’actualització: 1 de març de 2022