Panellets de Tots Sants
INGREDIENTS:
1/5 KG . D’AMETLLA EN POLS – 5 Racions
1/5 KG. DE SUGARSOL – 0 Racions
100 GR. DE PATATA – 2 Racions
TOTAL RACIONS – 7 Racions
PREPARACIÓ:
En un bol amassar les ametlles, el sugarsol, i la patata fins aconseguir una massa homogènea, fer les boletes i fer els panellets al gust, de sabors o pinyons , per daurar pintar-los amb rovell d’ou, ficar al forn en una plata untada amb mantega i farina perque no s’enganxin, 220 -240 graus, posar el gratinador per daurar-los no cal escalfor per sota.
Quan decoreu els panellets heu de pensar amb què ho feu, si és amb pinyons heu de calcular el HC que tenen, p.ex. 100 gr. de pinyons contenen 1,5 racions de carbohidrat.
Si els voleu decorar amb xocolata , que sigui sense sucre.
Els podeu fer de sabors barrejant la massa amb cafè (Nescafè) o ratlladura de llimona.
Torró de xocolata negre
INGREDIENTS:
600 g CHOCOSIN-N
(Xocolata negre sense sucre)
300 g mantega
300 g farina d’ametlla
100 g SUGARVIT
100 g avellanes torrades
PREPARACIÓ:
Fondre la xocolata CHOCOSIN-N al bany maria o microones.
Incorporar la mantega remenant, fins que es barreji amb la xocolata.
En un bol barrejar a mà en sec la farina d’ametlla, abans l’haurem de torrar una mica, amb el SUGARVIT i amb les avellanes senceres.
Incorporar la barreja seca a la xocolata barrejant amb espàtula.
Omplir els motlles prèviamente folrats amb paper antiadherent.
Deixar reposar 12 o més i tallar al dia següent.
Glúcids totals per total de pes 288 gr.
Racions totals 28,8
Si la peça de torró la tallem en 15 porcions, cada porció tindrà un total de 1,9R
Pa de pessic per diabètics
INGREDIENTS:
125 gr Sugarsol= 0 Racions CHO
3 ous= 0 Racions CHO
125 gr. iogourt (1 unitat)= 0,5 Racion CHO
100 gr. oli = 0 Racions CHO
200 gr. farina 15 Racions (100 gr.farina = 74 gr. de carbohidrat, per tant 200 gr.148 gr. CHO= 15 racions CHO)
2 gr. un sobre de llevat
Perfum: llimona , vainilla.
Tot el pa de pessic= 15,5 Racions CHO
Si dividim el pastís en 8, cada porció seran 1,9 Racions
PREPARACIÓ:
Batre els ous i el Sugarsol en primera marxa.
Afegir el iogourt i l’oli, la ratlladura de la llimona la vainilla.
Afegir la farina, 3- 4 minuts.
Engreixar i espolvorejar un motllo, perque no s’enganxi la massa.
Fornejar a 180ºC durant 20/30 minuts.
Es pot decorar amb fruites trocejades, poma, pinya…. Si afegim fruita hem de calcular les racions.