Ecografia

SERVEI D'ECOGRAFIA

Responsable CPEN
Dr. Francisco Manuel de Cabo
Ecografista

Ecografia de tiroides

Que ens permet conèixer quina és l'estructura d'aquesta glàndula, si té nòduls, si està inflamada o qualsevol altra alteració inclosa el càncer. No es necessita preparació per a aquesta prova.

Ecografia de prevenció del risc cardiovascular

Es tracta de conèixer on es diposita el colesterol en els nostres vasos. Es realitza una ecografia doppler color de caròtides i / o troncs supraaòrtics que ens permet conèixer com discorre la sang del cor fins al cervell i sobretot disposem d'una anàlisi del gruix de la íntima-mitjana, paràmetre indispensable per valorar el risc cardiovascular sobretot en pacients que tenen alteracions en el colesterol i / o triglicèrids. També en funció de la dislipèmia que pateixi el pacient s'exploren altres sistemes o òrgans sobre tot el teixit musculoesquelètic per evitar lesions musculars o tendinoses posteriors. No es necessita preparació per a aquesta prova.

Ecografia de pubertat precoç

Està dedicada a les nenes en edat infantil que poguessin presentar alteracions puberals en edats primerenques. Per realitzar aquesta prova necessitem preparació.

Ecografia abdominal

Es tracta de l'ecografia convencional però on posem especial èmfasi en la presència d'infiltració de greix al fetge, l'esteatosi. Podem mesurar-la de forma qualitativa. Per realitzar aquesta prova necessitem preparació.

Ecografia de l'obesitat

Pioners en poder estratificar les capes de greix abdominal i poder concloure possibles alteracions metabòliques que estiguin succeint o que puguin ocórrer en un futur des de punt de vista metabòlic. No es necessita preparació per a aquesta prova.