De viatge amb la Diabetis

Temperatures: La insulina es conserva 1 mes entre 0-30°C. Si ha d’estar fora d’aquests límits calen neveres o bosses tèrmiques i sempre evitar exposar al sol.
Viatges en avió: portarem la insulina i tot el kit a la maleta de ma (no facturar !!! les baixes temperatures de bodega poden congelar i danyar la medicació )
Cal portar el doble del material necessari (bolis insulines, tires, agulles, sensors, glucòmetres, sucs o gels, kit del glucagó, material de recanvi per les bombes infusores o sensors i per control de cetones ) i repartit amb algun company de viatge o en diferents bosses.
Explica a un company de viatge què ha de fer en el cas que et trobis malament i quin són els símptomes i ensenyar-li a utilitzar el glucagó.
Si portes una “Bomba“ infusora : Pot pitar als controls policials segons el sensibles que siguin , assegura’t que estigui indicat a l’informe mèdic.
Per volar cal un informe mèdic on figuri que tenim diabetis i la medicació i dispositius que necessitem portar a sobre. Cal idioma que s’entengui al país de destí.
Canvi d'horari: Si vas cap a l’Oest (per ex EEUU) s’allarga el dia i posarem una dosis extra de ràpida. Si vas cap a l’Est (per exemple Àsia) caldrà eliminar una dosis de ràpida.
Durant el vol : Cal fer controls de glicèmia més freqüents , hidratar-te correctament , disposar d’aliments rics en hidrats i per remuntar possibles hipoglucèmies.
Intoleràncies alimentàries: Si ets celíac o tens alguna altra intolerància recorda avisar la companyia aèria amb temps. També ets pots informar del restaurants aptes en el país de destí abans de marxar.
Abans de viatjar busca un hospital o centre mèdic de referència i afegeix als teus contactes un número d'emergències.
Viatges a Europa: Tramita la Targeta Sanitaria Europea (es pot demanar per mail i te l’envien per correu en un màxim de 10 dies).
Costums alimentaris diferents: és recomanable que t’ informis dels aliments típics i la seva composició en hidrats.
Comprar insulina: Si malgrat tot has de comprar insulina vigila si és en vials ja que pot ser a diferent concentració (40 UI/ml) que la que pots adquirir a Europa (100U/ml). Si la compres amb bolis ja ve sempre amb unitats.
Poden ser útils medicacions per diarrees o vòmits i fer fotos amb el mòbil de les pautes habituals i de la pauta de cetones per si cal consultar-les durant el viatge.
CPEN us desitja Bon viatge i si teniu dubtes consulteu-nos per les vies habituals.