Dr. Francisco Manuel de Cabo Francés

Ecografista


Servei d'Ecografia a CPEN

Ecografia de tiroides que ens permet conèixer quina és l'estructura d'aquesta glàndula, si té nòduls, si està inflamada o qualsevol altra alteració inclosa el càncer. No es necessita preparació per a aquesta prova.

Ecografia de prevenció del risc cardiovascular. Es tracta de conèixer on es diposita el colesterol en els nostres vasos. Es realitza una ecografia doppler color de caròtides i / o troncs supraaòrtics que ens permet conèixer com discorre la sang del cor fins al cervell i sobretot disposem d'una anàlisi del gruix de la íntima-mitjana, paràmetre indispensable per valorar el risc cardiovascular sobretot en pacients que tenen alteracions en el colesterol i / o triglicèrids. També en funció de la dislipèmia que pateixi el pacient s'exploren altres sistemes o òrgans sobre tot el teixit musculoesquelètic per evitar lesions musculars o tendinoses posteriors. No es necessita preparació per a aquesta prova.

Ecografia de pubertat precoç. Està dedicada a les nenes en edat infantil que poguessin presentar alteracions puberals en edats primerenques. Per realitzar aquesta prova necessitem preparació.

Ecografia abdominal. Es tracta de l'ecografia convencional però on posem especial èmfasi en la presència d'infiltració de greix al fetge, l'esteatosi. Podem mesurar-la de forma qualitativa. Per realitzar aquesta prova necessitem preparació.

Ecografia de l'obesitat. Pioners en poder estratificar les capes de greix abdominal i poder concloure possibles alteracions metabòliques que estiguin succeint o que puguin ocórrer en un futur des de punt de vista metabòlic. No es necessita preparació per a aquesta prova.


Col·legiat: 28.853
Llicenciat en Medicina i Cirurgia. Universitat de Barcelona.1992
Doctorat en Medicina Interna per la Universitat Autònoma de Barcelona. 1998
Màster en Urgències i Emergències. Universitat Autònoma de Barcelona.
Trasplant Procurement Manager certificat per la ETCO.
Metge adjunt al Servei de Coordinació de Trasplantaments de l'Hospital Clínic de Barcelona.
Membre del cos facultatiu de Grup CETIR des de 2004. Actualment a la Clínica del Pilar.
Desenvolupa activitat docent en cursos postgraus d'ecografia a la Universitat de Còrdova i a la Universitat Autònoma de Barcelona.
Ha publicat diversos articles en revistes nacionals i internacionals, destacant els Noves aplicacions de l'ecografia en la medicina en el camp de la cirurgia plàstica, dermatològica i estètica.
Ponent en múltiples congressos amb diversos premis nacionals.
Membre numerari de la Societat Espanyola d'Ecografia.