Índex glucèmic

Indica la rapidesa amb què es digereix un aliment i l'elevació de la glucosa en sang que aquest provoca.

Índex glucèmic
ALT
Índex glucèmic
MIG
Índex glucèmic
BAIX
Mel, Melmelades.
Pastes i galetes.
Fruita seca: dàtil, panses, figues seques, orellanes.
Patates fregides.
Xocolates, pastissos, torrons, codony.
Gelats, pizzes.
Sucre blanc i moreno.
Cereals o galetes amb xocolata o mel.
Arròs.
Pasta.
Pa, biscotes.
Farina.
Sèmola.
Tapioca, Cuscús.
Cereals simples.
Galetes tipus Maria.
Faves i pèsols.
Patata i Moniato.
Llegum.
Raïm, plàtan, cireres, figues, nespres i xirimoies.
Formatges de tot tipus.
Llet i Iogurts.
Fruita: taronja, poma, pera, kiwi, mandarines, préssec maduixes, pinya, meló, síndria o pomelo.
Fruits secs: ametlles, avellanes, cacauets, nous, pinyons, pistatxos
Verdures de tot tipus.
Sucs sense sucre afegit.
 


Aliments amb índex glucèmic molt baix
Proteics
Carns : ànec, bou, cavall, conill, pollastre, gall d’indi, vedella, porc, xai…
Peix blanc : bacallà, llenguado, lluç, rap…
Peix Blau: sardines, salmó, tonyina, truita…
Marisc: calamar, sèpia, gamba, llagostí, musclos…
Pernil salat o dolç, pit de gall d’indi o de pollastre cuit, llom curat, embotit.
Ous

Begudes
Refrescos tipus light, (Coca cola Zero o light, Tònica light, Fanta zero), gasosa, sifó, vichi.
La cervesa sense alcohol conté menys hidrats que la normal.
Infusions, cafè.


 Descarregar Índex glucèmic (pdf)