Nens que es queden amb els avis

Cal pensar que és una sort que els avis puguin tenir cura dels vostres fills. Cada vegada és meys frequent que els avis puguin o vulguin posar el seu temps a disposició dels nets.
Per al bon funcionament de la relació pares-avis i en definitiva perquè el vostre fill estigui el millor possible cal tenir en compte una serie de coses:

1. Els avis no tenen cap obligació de cuidar als nets i per tant cal agrair-los verbalment i materialment l’esforç que estan fent. No costa res a part dels regals habituals dels aniversaris tenir algun detall que sigui específicament per aquest tema.

2. A l’hora de plantejar qui cuidarà el bebé quan la mare comenci a treballar cal plantejar-ho als avis de manera formal encara que es doni per entès que seran ells.
Cal també acordar des del principi quins seran els horaris i el marge de temps. Comentar si el nen començarà a anar a l’escola des de l’any de vida o bé no hi anirà fins a P3.

3.Crec que ja que cuiden el nen cal donar-ho tot fàcil. Es pot portar la papilla preparada des del matí , els pots de la llet, els cereals, la fruita per fer la papilla, els bolquers, toballoletes etc. Tot el temps els estalviem serà temps que dedicaran al net.

4. Si el cuiden durant la setmana vigilar de no abusar durant el cap de setmana. Això no treu que no se’ls pugui visitar, però llavors no han d’actuar de cuidadors.

5. És important que els avis que cuiden habitualment al nen no el malcriin sistemàticament. Cal donar unes normes en quant a l’alimentació, horaris, higiene..., però cal tenir en compte que no l’han d’educar ells. El nen des de ben petit pot diferenciar els avis dels pares, i algú ha de marcar les directrius. Ex: Si al migdia l’adormen a coll no vol dir que a la nit no el puguis ensenyar a adormir-se sol al seu llit. En tot cas no pertoca als avis aquesta feina.

6. Cal preparar bé la zona on estarà el bebé a casa dels avis per tal de fer fàcils les coses: El llit, canviador, lloc pels bolquers, trona... De vegades es millor tenir duplicades les coses que no anar-les transportant continuament. Es important vigilar que a casa dels avis no hi hagi pastilles a les tauletes de nit, productes de neteja a l’abast dels nens... Al cap i a la fi el nostre fill passarà forces hores en aquesta casa i cal que sigui còmoda i segura.

7. Comentar finalment que si els avis en tenen ganes fins als dos anys el nen no necessita estar amb nens per el seu desenvolupament i es suficient el contacte que pugui tenir amb algun cosinet ,veï o els nens del parc.

8. Si no esteu dacord amb alguna cosa del que fan els avis cal dir-ho. Estar agraït no vol dir que puguin fer el que vulguin mentre estiguin cuidant el net. Per això és important el punt 1.

9. És important que els avis tinguin els telefons d’emergència, el del pediatre, el de la feina. Si els deixem antitermic cal que els indiquem la dosi al pot i que tinguin un termòmetre adequat per bebe.