Esperem un germanet


   Esperem un germanet!!!

El segon embaràs és un moment important per al nostre primer fill i se’ns poden plantejar una sèrie de dubtes que amb aquestes ratlles intentarem ajudar a resoldre.

En el context de l’embaràs es freqüent que ens preguntin “Com es fan els nens?”. Fins als 8 anys no busquen cap resposta tècnica sobre la sexualitat.
Una bona resposta seria “Mentre el pare acaricia a la mare, la llavor del pare troba l’òvul que és un ou molt petit que té la mare dins de la panxa. Es forma un bebè minúscul que creix durant 9 mesos en una bossa plena d’aigua”.
No cal avançar-se a les preguntes dels fills, cal respondre-les quan vagin sorgint.
Quan el nen és petit 9 mesos és molt temps per a ells, millor explicar-li que la mare te un bebè a la panxa quan l’embaràs sigui molt evident.

Pot venir a l’ecografia? Es important no involucrar-lo massa, fins als 6 anys tampoc podran imaginar gaire cosa amb les imatges de l’ecògraf. La part mèdica de l’embaràs millor que sigui portada pels adults. Si hi ha alguna anomalia és important explicar-ho al nivell de cada nen, ja que ells veuen que alguna cosa no va bé i ho poden fer més gros del compte.

Preguntar si vol nen o nena. Cal explicar que no es pot triar , ja que si no els posem en una falsa situació de poder sense que ells puguin decidir res.
Si té una clara preferència cal explicar que és la naturalesa que decideix i que quan ell va néixer també teniu les vostres preferències. L’ important és la persona no el seu sexe.

Com ajudar a compartir els pares. Cada fill és únic per als pares i és una nova etapa per la família. No es tracta de dividir res, si n’esteu convençuts així ho percebrà el vostre fill. No cal parlar de compartir habitació ni joguines ja que això serà cap als 6 mesos i 1 any respectivament .
Explicar que quan neixi no podrà ni jugar ni parlar ni caminar, ni menjar sol, és un ésser dèbil. Això fa que ells se sentin protectors. Cal repetir que esteu molt orgullosos del que ells els germans grans han après a fer tots sols, com per exemple menjar sols. Així evitarem la regressió que pot aparèixer al tenir un germà “menjava sol i ara vol que li doni”. El que volem és que el bebè aprengui tot el que ell fa ja tant bé.

Es sentirà gelós automàticament? La gelosia és un sentiment natural. Quan s’experimenta a la infantesa s’aprèn tolerar-ho al llarg de la vida. El control de la gelosia l’ajudarà a la relació posterior amb els companys.
Durant l’embaràs cal trobar activitats que no cansin a la mare com pintar, fer encaixos, explicar histories.
No digueu mai “ Pobret estem esperant un germanet”
Estigueu convençuts de l’ampliació de la família com a decisió dels pares, no li passeu la responsabilitat a ell.