Receptes per diabètics

Panellets de Tots Sants







INGREDIENTS:
1/5 KG . D’AMETLLA EN POLS - 5 Racions
1/5 KG. DE SUGARSOL - 0 Racions
100 GR. DE PATATA - 2 Racions
TOTAL RACIONS - 7 Racions

PREPARACIÓ:
En un bol amassar les ametlles, el sugarsol, i la patata fins aconseguir una massa homogènea, fer les boletes i fer els panellets al gust, de sabors o pinyons , per daurar pintar-los amb rovell d’ou, ficar al forn en una plata untada amb mantega i farina perque no s’enganxin, 220 -240 graus, posar el gratinador per daurar-los no cal escalfor per sota.

Quan decoreu els panellets heu de pensar amb què ho feu, si és amb pinyons heu de calcular el HC que tenen, p.ex. 100 gr. de pinyons contenen 1,5 racions de carbohidrat.

Si els voleu decorar amb xocolata , que sigui sense sucre.

Els podeu fer de sabors barrejant la massa amb cafè (Nescafè) o ratlladura de llimona.


Torró de xocolata negre





INGREDIENTS:
600 g CHOCOSIN-N
(Xocolata negre sense sucre)
300 g mantega
300 g farina d’ametlla
100 g SUGARVIT
100 g avellanes torrades

PREPARACIÓ:
Fondre la xocolata CHOCOSIN-N al bany maria o microones.
Incorporar la mantega remenant, fins que es barreji amb la xocolata.
En un bol barrejar a mà en sec la farina d’ametlla, abans l’haurem de torrar una mica, amb el SUGARVIT i amb les avellanes senceres.
Incorporar la barreja seca a la xocolata barrejant amb espàtula.
Omplir els motlles prèviamente folrats amb paper antiadherent.
Deixar reposar 12 o més i tallar al dia següent.

Glúcids totals per total de pes 288 gr.

Racions totals 28,8
Si la peça de torró la tallem en 15 porcions, cada porció tindrà un total de 1,9R